00:53
Як уникнути помилок при заміні вікон

Квитанції за тепло переконують все більшу кількість українців зайнятися енергоефективністю власних будівель. Дізнавшись, що 15-20 % тепла втрачається через вікна, громадяни нередко починають саме з их. Тож з весни і до осені біля міських сміттярок можна бачити 10-ки старих дерев'яних віконних рам.

Утім, заміна вікон далековато не завжди допомагає зменшити рахунки за тепло. Причини можуть бути різними, однак здебільшого вони пов'язані із слабким розумінням деяких аспектів заміни вікон. Создатель зібрав найтиповіші помилки.

Помилка №1. Заміна вікон без енергетичного аудиту

Багато громадян вважають, що вони добре знають, де в їх помешканні найбільші втрати тепла і коштів. Проте рідко хто з их має змогу глянути на своє житло через екран тепловізора або вміє розраховувати теплопередачу будівельних конструкцій.

Такі технічні показники є основою для енергетичного аудиту — документа, що дає уявлення про надмірності у споживанні енергії та вартість їх усунення. Саме енергетичний аудит будівлі дає можливість зрозуміти, які входи із збільшення енергоефективності дадуть найбільший ефект при найменших інвестиціях.

Це не обов’язково заміна вікон. Так, для багатоквартирного будинку першим заходом може бути балансування системи подачі тепла та встановлення індивідуального термического пт — ІТП, для приватного — утеплення даху або заміна котла.

Простіше кажучи, входи з енергоефективності без енергетичного аудиту — це інвестиції наосліп без жодного гарантованого результату з точки зору фінансів чи комфорту Вам надо хорошая металлопластиковая арматура для технических цементных опалубок? Тогда мы рады дать вам самую качественную композитная арматура Луцк превосходством коей вы останетесь весьма удовлетворены и при этом секономите достойные финансы на доставке.. Якщо власник квартири все ж вирішив встановити нові вікна без дослідження реальних заморочек своєї домівки, можливо, йому просто не подобаються старі вікна?

Помилка №2. Зробити вдома «лазню»

Заміна вікон нередко призводить до збільшення вологості у приміщенні. Така «лазня» стає результатом заміни дерев'яних вікон на пластикові без забезпечення провітрювання. Щілини у дерев'яних вікнах можуть виконувати роль природної вентиляції. При використанні сучасних вікон без змін у вентиляції ця функція не працюватиме.

Неувязка «лазні» — не просто неприємність. Грибок у приміщенні може спричинити збитки, не кажучи про небезпеку для здоров'я Вам требуется хорошая композитная арматура для домашних цементных работ? В этом случае мы готовы дать вам самую качественную композитная арматура купить Черкассы превосходством данной продукции вы останетесь весьма довольны а также секономите достойные деньги на доставке.. Так само, як і потреба постійно провітрювати приміщення призводить до втрат тепла та збільшення рахунків за нього.

Вирішить делему примусова вентиляція або встановлення рекуператорів. Ці пристрої дозволяють провітрювати приміщення з мінімальними втратами тепла.

Помилка №3. «Дерев'яне вікно більш природне»

В останні роки українці почали цікавитися природними та органічними рішеннями. Однак за таким прагненням нередко ховаються міфи. Один з их — дерев'яне вікно менш шкідливе, ніж пластикове. Однак речовини, що використовуються для збереження дерев'яних рам від впливу природних чинників, далековато не найбільш дружні для людини.

Крім того, поверхня дерев'яної частини через п'ять років починає пошкоджуватися. Це впливає на естетику та енергоефективність вікна. Доглядати за дерев'яною поверхнею можна у приватному будинку. У багатоквартирному це робити важче і дорожче. Ідеальний варіант — віконна рама, яка зовні алюмінієва, а всередині — дерев'яна.

Помилка №4 Вам неободимо качественная металлопластиковая арматура для ваших цементных направлений? Тогда мы хотим предоставить для вас самую достойную Стеклопластиковая арматура Луцк качеством коей вы останетесь очень удовлетворены а также секономите достойные деньги на доставке.. Некорректно встановлене напилення склопакетів

На якісних сучасних склопакетах є спеціальне напилення, яке відбиває тепло. Якщо встановлюються два склопакети, їх потрібно верно розмістити.

Зовнішнє напилення повинне відбивати інфрачервоне випромінювання — сонячне світло, яке нагріває приміщення. Це дозволяє уникати перегріву влітку. Напилення на внутрішньому склопакеті повинне залишати тепло всередині взимку. Тобто напилення повинне бути всередині склопакету, де воно буде захищене від механічного впливу.

Помилка №5. Дорогий профіль і дешеве вікно

При підборі вікна потрібно дотримуватися обычного правила: краще мати більш дорогі склопакети і простіші профілі, ніж навпаки. Звісно, найкращий варіант — найбільш якісні склопакети і профілі. Однак в неідеальних умовах краще робити ставку на дорогі склопакети та простіші вікна, адже площа поверхні скла більша, ніж площа рами.

Помилка №6. Встановлення вікна «на пінку» без «теплого монтажу»

«Теплий установка» — це встановлення спеціальної стрічки довкола вікна.

Вона захищає монтажну піну, яка використовується при встановленні рами.

Якщо цього не зробити, то монтажна піна під впливом сонячних променів починає кришитися вже через три роки.

Для неї є ще одна небезпека — конденсат, що може надходити зсередини.

Принцип такий: пароізоляційна плівка не пропускає зсередини вологу в конструкцію, але дозволяє проходити повітрю.

Гідроізоляція не дає потрапити дощу та вітру ззовні.

Щоб запобігти руйнації монтажної піни від конденсату, потрібно проклеїти стики зсередини пароізоляційною стрічкою.

Інакше замерзлий конденсат за п'ять років призведе до її руйнації і погіршення ізоляційних черт вікна.

Помилка №7. Відсутність гідроізоляції відливу

Гідроізоляція відливу — зовнішньої частини підвіконня — необхідна умова якісного встановлення вікна, що забезпечує економію тепла. Зазвичай це здійснюється за допомогою спеціальної гідроізоляційної стрічки.

Помилка №8. Неправильне утеплення відкосів

Небажання утеплювати відкоси коштує недешево. При встановленні дорогого вікна з метою економії енергії потрібно належним чином утеплити відкоси.

Джерело: Економічна правда

Просмотров: 216 | Добавил: wondatra5ostrye | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar